|  رنگ  |  + 0 -  | 
ADA
بستن این پنجره
راهنما

این سایت مطابق با استاندارهای ADA برای نابینایان مناسب‌سازی شده و سازگاری این استاندارد در بخش‌های مختلف لحاظ گردیده است.
بستن این پنجره

سد آبریز کهگیلویه و بویراحمد در راه تکمیل مطالعات فنی

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهکیلویه و بویراحمد در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، وضعیت و روند کاری سد مارون2 (آبریز) را بیان کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کهکیلویه و بویراحمد، آرش مصلح، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان، گفت: رودخانه مارون معادل ۲ میلیارد متر مکعب در واقع آورد و روانآب را در طول سال در خود جای داده و کل آورد رودخانه مارون از این استان است.
آرش مصلح افزود: بر روی رودخانه مارون سدی احداث شده به نام سد مارون که گرچه مخزن آن در کهگیلویه و بویراحمد می باشد اما سد در خوزستان احداث شده است.
وی تصریح کرد: سد ۱.۲ میلیارد متر مکعب حجم دارد و چون بدنه مارون سیلابی بوده ، در طول ۲۰ سال اخیر بخشی از سد به واسطه سیلاب از رسوب پر شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: با توجه به اینکه سد مارون یک چند واحد نیروگاهی دارد آب گل آلودی که وارد مخزن می شود تهدیدی برای پره های توربین خواهد بود.
مصلح ادامه داد: ۴۹۰ میلیون متر مکعب حقابه استان از حوزه مارون است که به همین دلیل مقرر شد سدی در بالادست احداث شود و مردم استان کهگیلویه و بویراحمد از آبی که حق شان است را نیازی نباشد که چندین پمپ گذاشته شود بلکه با کاهش هزینه ها میزان حقابه خود را در قالب کانال هایی منشعب از سد دریافت کنند.
وی عنوان کرد: از طرفی با احداث این سد مشکل کنونی صنایع کهگیلویه همچون کارخانه آجر دهدشت، پتروشیمی دهدشت، تنگ سپو در این شهرستان با تامین آب لازم و پایدار برطرف خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: احداث این سد آب را به صورت ثقلی می آورد و مصرف برقی وجود ندارد و دیگر خطر سیلاب هم وجود نخواهد داشت.
مصلح عنوان کرد: مصرف آب در کهگیلویه و بویراحمد، فارس، خوزستان تابستان است و چنانچه تمام این برداشت ها از رودخانه انجام گیرد رودخانه ای باقی نمی ماند.
وی تاکید کرد: حتما باید آب زمستان مهار شود تا در تابستان از آن استفاده بشود و لذا بر این اساس ایده سد آبریز از اینجا آغاز شد که سدی به حجم ۱۳۵ میلیون متر مکعب ساخته شود.
مصلح گفت: کهگیلویه و بویراحمدی که دو میلیارد مترمکعب تولید آب در مارون دارد و حدود ۴۹۰ میلیون متر معکعب هم سهم دارد ۱۳۵ میلیون متر مکعب آن را حق دارد در زمستان بگیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد : بنابراین این میزان سهم آبی بدون پمپاژ و ثقلی برای لنده، کهگیلویه و چرام برای مصرف مردم ( شرب، کشاورزی، صنعت، خدمات) آورده شود.
مصلح ادامه داد: سد آبریز با این وضعیت مطالعه شد و مجوز تخصیص آب، زیست محیطی، پدافند غیرعامل، باستان شناسی و فنی گرفت.
وی تصریح کرد: هم اینک سد در حال مطالعات تکمیلی فنی برای مسائل ژئوتکنیک، نهایی شدن ارتفاع، تونل و غیره است که در یک فضای بسیار علمی و آرام به نتیجه می رسد و هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: با احداث این سد تمام شهرستان های پایین دست در کهگیلویه، چرام و لنده از نعمت آب آن بهره مند خواهند شد و تولید برق پایدار خواهد داشت.
مصلح ادامه داد: در حال حاضر نگرانی مناطقی همچون لنده، چاروسا و دیشموک در استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص برق دارند که با احداث این سد از بین خواهد رفت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: چنانچه این سد احداث شود، نیروگاه سد آبریز بدون هیچ گونه آلودگی ۳۰ مگاوات تولید برق پاک خواهد داشت.
وی تاکید کرد: در عین حال سد جدید رسوب های سد مارون را نیز کنترل خواهد کرد و عمر مفید سد مارون را که یک سد ملی است بالا می برد.
مصلح عنوان کرد: عمر مفید نیروگاه و توربین های سد مارون را بالا می برد و  در واقع احداث آبریز در راستای تقویت  سد مارون خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: حتی زمانی که مشکلی برای سد مارون پیش بیاید می تواند آب برای سد مارون هدایت کند و کما اینکه پایین دست سد کوثر در استان خوزستان سدی به نام آسک وجود دارد که به عنوان بازوی کمکی عمل کرده است.
وی گفت: همین تابستان امسال تاکنون سه بار آب از سد کوثر رها شده به سمت سد آسک را از بحران نجات دهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: امسال ۲۵ میلیون متر مکعب اب برای خوزستان رها شده است و چنانچه این آب رها نمی شد هیچ کشاورزی در زیدان، سردشت، هندیجان و دیگر موارد نمی توانست کشت انجام دهد.
مصلح افزود: سد های زنجیره تاثیرات مطلوبی می توانند بر همدیگر داشته باشند و به همین دلیل است که مدعی هستیم احداث سد آبریز بر روی مارون تاثیر مثبت دارد.
وی تصریح کرد: کهگیلویه و بویراحمد سال هاست که آب بهبهان، هندیجان، ماهشهر و دیگر مناطق را تامین می کند و آب مرز جغرافیایی ندارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: سد آبریز می تواند ۲۰ هزار تا ۲۵ هزار اراضی را تامین آب کند و چنانچه سد آبریز احداث شود سالانه تنها ۲۸ هزار میلیارد تومان برای کشاورزان کهگیلویه، لنده و چرام منفعت دارد.
مصلح  ادامه داد: اجرای سد آبریز نیاز به آرامش برای احداث آن دارد تا در فضایی آرام و علمی ساخته شود و این سد توجیه پذیرترین سد کهگیلویه و بویراحمد است و نسبت فایده و هزینه آن بالاست.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: سد آبریز در لایحه بودجه است و مبلغ آن به میزان ۴۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است و باید تمام مدارک و مجوزهای آن تجمیع شوند و مطالعات فنی تکمیل شوند.
مصلح بیان کرد: سد آبریز ۲ مطالعه فاز یک و فاز دو دارد و سه سطح تایید دارد و هم اینک در کمیته فنی آب کشور نیاز به تکمیل مطالعات قطعی دارد.
وی عنوان کرد: نسخه نظام  و دولت در حوزه مدیریت منابع آبی به گونه ای است که ضمن شتاب بخشی به روند اجرایی کارها ، پروژه های آب طوری مدیریت شود که حق هیچ استان، قوم و یا گروه خاصی ضایع نشود.
عملیات احداث سد مارون ۲ معروف به آبریز با هدف انتقال آب به ۳۰هزار هکتار از زمین های تشنه شهرستان های کهگیلویه و چرام که مورد تاکید وزیر نیرو در سفر مهرماه سال ۹۸ به این استان بود.
با ساخت این سد ، آب بصورت ثقلی از یک تونل به طول چهار هزار ۹۰۰ متر به لوله‌هایی به طول هفت هزارو ۴۰۰ متر انتقال و با احداث تونلی به طول شش هزارو ۴۵۰ متر آب به دشت های شهرستان های کهگیلویه و چرام انتقال می یابد .
مطالعات فاز اول و دوم این طرح از سوی منابع آب اجرایی شده است.این سد با ارتفاع  ۱۵۰ متر و بصورت آر سی سی اجرا می شود.
  بر اساس تخصیص وزارت نیرو ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب از این سد به دشت های کهگیلویه و چرام منتقل خواهد شد.
سد آبریز که برای آبیاری بیش از ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان های کهگیلویه و چرام پیش بینی شده است شکوفایی و توسعه بخش کشاورزی در این مناطق را در پی خواهد داشت.
سد آبریز با توجه به تولید ۲۸ هزار مگاوات برق هم برای دولت و هم برای مردم منطقه سودآوری زیادی دارد.
سد آبریز در محدوده روستای آبریز در شمال شرقی شهرستان کهگیلویه احداث می شود.
تحقق عدالت رویکرد غالب دولت مردمی سیزدهم است و تحقق آن در تمامی حوزه ها به وِیژه حوزه تامین منابع آبی پایدار ملموس است و امید است با وفاق و همدلی این سد تاثیر گذار در استان کهگیلویه و بویراحمد ساخته شود تا مردم از نعمت آب در حوزه های مختلف بهره مند شوند و زمین های تشنه شهرستان های این استان سیراب شوند.

 

کد خبر: 1111
  تاریخ خبر : 1401/06/05
 مسئول روابط عمومی
 587
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 8
  • بیشترین بازدید همزمان : 267
  • بازدید امروز : 1,027
  • بازدید دیروز : 1,767
  • کل بازدید : 1,979,081
  • آخرین به روزرسانی : 1403/01/28 09:13:43
  • شناسه IP شما : 3.147.73.35

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : یاسوج –بلوار شهید مطهری، نرسیده به میدان جهاد شرکت سهامی آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد
  • کدپستی : 7591653446
  • تلفن : 07433334048
  • فاکس :
  • پست الکترونیکی :
  • پیامک :
  • تلفن گویا :