به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، در این جلسه، آرش مصلح، مدیرعامل شرکت اب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، ضمن تقدیر از فرماندار و دیگر مسئولانت شهرستانی که در راستای حفاظت و آمادگی در شرایط جنگی نسبت به تاسیسات آبی از جمله سد کوثر و سد چمشیر همراهی و همکاری داشته اند که نشان از حس مئولیت پذیری و دغدغه مندی آنان است، بیان داشت: جلسه سازگاری با کم آبی، از جنس حفاظت و صیانت است و امسال کاهش 50 درصدی بارندگی ها، افت منابع آبی، چشمه ها و ... رو شاهد بودیم که طبیعتا هر چه جلوتر برویم این شرایط حادتر شده و بنابراین توجه و کار بیشتری را برای مدیریت و برون رفت شایسته از این وضعیت را می طلبد.
مصلح، با بیان اینکه این جلسه، 45 اُمین جلسه سازگاری با کم آبی است که با دبیری شرکت آب منطقه ای در سطح استان برگزار می شود، گفت: تصمیمات اتخاذ شده این کارگروه ها موثر بوده و خوشبختانه دستگاههای اجرایی و همچنین بهره برداران و کشاورزان عزیز نیز همکاری خوبی در پیشبرد تصمیمات و مصوبات گرفته شده داشته اند که البته سطح و گستره این تلاش ها و کارها باید افزایش پیدا کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه به خاطر وجود سدهایی همچون سد کوثر و طرح های آبرسانی چه شرب ، کشاورزی و صنعت و همچنین تغذیه های مصنوعی و ایستگاههای پمپاژ، آن سطح از تنشی که در سایر شهرستانهای استان و حتی شهرستان بویراحمد وجود دارد در گچساران مشاهده نمی شود ولیکن ضرورت دارد که برنامه های تدوین شده و ابلاغی و همچنین تصمیمات مقتضی به زمان و مکان های مختلف را به خوبی در نظر و اجرایی کرد که با اطمینان بیشتر و ضریب خطر کمتری پیش برویم.
وی، اظهار داشت: اقداماتی در چندماهه سال جاری در بخش آبهای زیرزمینی صورت گرفته از جمله تشکیل پرونده جهت تمدید 80 مورد، صدور اخطاریه تمدید 100 مورد، صدور اخطاریه منصوبات غیرمجاز 10 مورد، نصب کنتور هوشمند 5 دستگاه، توقیف دستگاه حفاتری غیرمجاز 3 مورد و بازدید از منابع آبی و ثبت در سامانه سام گشت بیش از 500 مورد بوده است.
مصلح، افزود: در خصوص اقدامات انجام شده آب سطحی در چند سال گذشته نیز می توان به تشکیل پرونده ساماب سطحی 95 فقره، تمدید پروانه مصرف بهینه آب 80 مورد، بازدید از منابع آب سطحی 180 مورد، اخطاریه تمدید 350 مورد و آزاد سازی حریم و بستر رودخانه و آبراهه ها 45 هکتار را برشمرد.
همچنین، ایوب مقیمی، فرماندار شهرستان گچساران با بیان اینکه کلیت این جلسه این بوده که متوجه شویم که ما در وضعیتی هستیم که باید با آنچه که داریم بسازیم و در عین حال از آن نیز حفاظت کنیم و این یعنی وفق دادن یکسری نیازها و کارهایی که باید انجام گیرد تا این مدیریت مصرف و حفاظت و صیانت مورد نظر به خوبی انجام گیرد.
وی، گفت: به نظر می رسد که بیشتر مشکلات بیش از آنکه در کمبود منابع باشد بیشتر در توزیع خود را نشان می دهد که بخشی از آن به خاطر فرسودگی خطوط توزیع است که انشالله سعی می کنیم اعتبارات مناسبی را در این خصوص برای بازسازی و تعمیرات خطوط، تامین و تخصیص دهیم.
فرماندار گچساران، اظهار داشت: بنده اصرار و تاکید دارم که نباید سفره های آب زیرزمینی تحت فشار قرار بگیرند بخاطر اینکه حتما صنعت یا فضای سبز تامین آب شود خصوصا وقتی امکان استفاده از پساب وجود دارد که لازم است در این خصوص برنامه ریزی عملی و اجرایی مناسبی صورت گیرد.
مقیمی، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سال جدید اعتبارات مناسبی حدود 1150 میلیارد تومان به بخش آب شهرستان تخصیص یافته که این مبلغ می تواند اثرات مثبت زیادی بگذارد و به ثمر نشستن زحمات شرکت آب منطقه ای را در چندسال پیش رو شاهد خواهیم بود.
وی در خصوص آبشار کیوان بیان داشت: با توجه به اتفاقات ناگوار غرق شدگی زیادی که در سال های گذشته در حوضچه ها و مسیر این آبشار رخ داد، بر اساس طرح اجرایی تغییراتی در آن در حال شکل گرفتن است که در عین حفظ بنیان و کلیت طبیعی آبشار، از بروز خطرات غرق شدگی های قبلی جلوگیری شود که لازم است از همه دست اندرکاران این امر تقدیر نمایم.