به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، در این جلسه، آرش مصلح ضمن ارایه گزارشی از وضعیت منابع و طرح های آبی این شهرستان و همچنین با اشاره به برخی مشکلات و چالش های موجود، گفت: در سال زراعی 1403 شاهد کاهش ۴۷ درصدی بارش در استان کهگیلویه و بویراحمد بودیم به گونه ای که این استان بیشترین کاهش بارشها را در کشور داشت که با این شرایط در فصل گرم امسال با مشکل کمآبی روبهرو خواهیم شد و حجم آب سدها، رودخانهها و چاهها کاهش پیدا میکند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کهگیلویه و بویراحمد بیان نمود: با هدف مدیریت بهتر منابع آبی، کشت برنج در زیر چاههای همه مناطق استان و کشت محصولات پر آببر در مناطق دارای تنش آبی این استان ممنوع شده است.
مصلح، تصریح کرد: ضروری است که فرماندار محترم شهرستان باشت با همکاری جهاد کشاورزی و اداره آب این شهرستان، الگوی کشت را برای کشتهای بهاره و تابستان تدوین کنند و کشاورزان طبق این مدل اقدام به کشت و کشاورزی نمایند.
وی، افزود: در صورتی که کشت محصولات آببر انجام شود کشاورزان دچار خسارت و ضرر میشوند و جهت جلوگیری و پیشگیری از وارد شدن خسارات ناشی از کم آبی این موضوع تدوین شده است.
همچنین، یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، ضمن قدردانی از حضور اعضای حاضر در جلسه کارگروه حفاطت منابع آب شهرستان باشت، گفت: به دلیل شرایط خاصی که در آن قرار گرفتیم ما تقریبا از لحاظ کاهش بارش سالیانه، بدترین وضعیت را در بین استانهای مختلف کشور داریم و از این لحاظ با بیشترین کاهش مواجه هستیم به طوری که بر اساس آخرین گزارشی که داده شد ۴۸درصد بارش بلند مدت را ما تاکنون داشتیم و خب بعید میدانم بارش قابل توجهی هم در همین شرایط داشته باشیم.
وی، اظهار داشت: بعد از استان ما، استان چهارمحال و بختیاری بیشترین کاهش و بیشترین تنش آبی را خواهند داشت و لذا بایستی در مدیریت مصرف حداکثر تلاشمان را معمول کنیم و همانطوری که مطرح شد اولویت بحث تامین آب شرب هست و موضوع را باید به صورت روزانه و هفتگی رصد کنیم و همچنین باید جلسات تنش آبی در شهرستانها به صورت مستمر تشکیل شده و دستورالعملهایی که به صورت ملی ابلاغ میشود حتما تشریح کنیم و اگر لازم شد دورههای آموزشی بگذاریم و همه دست به دست هم دهیم که بتوانیم این ۶ ماه پیش رو را پشت سر بگذاریم که از این لحاظ کمترین تنش کمآبی در سطح جامعه را داشته باشیم.
رحمانی به موضوع ممنوعیت کشت برنج اشاره کرد و گفت: ما در کارگروه استانی هم بحث و سیاست کلی را بهش اشاره کردیم اینجا همان رویه را داریم و نمیخواهیم تصمیم جدیدی بگیریم که خدای نکرده تلقی شود که ما می خواهیم کلا کشت برنج رو ممنوع کنیم و نباید طوری برای کشاورزان تلقی شود که اثر روانی داشته باشد و باعث ایجاد مسئله خاصی شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر بحث پیگیری تانکرهای آب تأکید کرد و در ادامه مطرح کرد: این بحث از بدو ورود آقای شهامت معاون محترم امور عمرانی تاکنون مطرح شده و ما داریم ۳۰ تانکر آب را آماده میکنیم که در هر حال کار خوب و ارزشمندی است و حتما پیگیری کنید که هم تحویل گرفته شود و هم جاهایی که بیشترین تنش آبی را دارد اولویت تخیصیص به آنجا داده شود.
رحمانی درباره وارد کردن حلقه های چاه در مدار مصرف، گفت: ۴ حلقه چاه موجود داریم با مکانیزمی که مطرح شد دستگاهها به هر شکلی شده همکاری لازم را با هم داشته باشید که ما بتوانیم یکی از چاهها را وارد مدار کنیم و حداقل مشکل آب شرب شهری شهرستان را حل نماییم ولیکن اصلیترین بحث این است که همه ما صرفهجویی در مصرف آب را در دستور کار خود قرار دهیم و صدا و سیما روی این موضوع و تبلیغات، زیاد کار انجام دهند.
وی، گفت: روی بحث صرفهجویی خیلی فرهنگسازی شود و کار تبلیغات صرفهجویی در سطح استان و کشور انجام گیرد، دستورالعمل مشترکی توسط ادارههای آب منطقهای و آبفای استان برای ابلاغ به ادارات تهیه و تنظیم کنید و در صدا و سیما حتما منعکس کنید و راهکارهایی برای کشاورزان ارائه دهید که ما در سطح کشور بیش از ۹۰درصد مصرف آب مربوط به کشاورزی است که در استان ما ۸۲درصد است.
رحمانی مطرح کرد: ما اگر بتوانیم ۵درصد در مصرف آب صرفهجویی کنیم قطعا کل مشکلات آب شرب حل میشود و در صنعت به همین شکل است.
رحمانی، اظهار داشت: دوستان در شرکت شهرکهای صنعتی، در صنعت و معدن بر روی این موضوع باید کار کنند و وظیفه اداره آبفا شناسایی لولههای فرسوده و ترمیم آنهاست و در همه شهرستانها این کار را انجام دهید، این نکات، نکات کلی است و همه باید در بحث رعایت صرفهجویی با تاکید بر دستورالعملها و بخشنامهها عمل کنند.